Uploaded image for project: 'PUBLIC - Liferay Portal Community Edition'
  1. PUBLIC - Liferay Portal Community Edition
  2. LPS-130164 As a form creator, I want to create masks for my decimal numeric type fields
  3. LPS-136534

The input mask on decimal is not working correctly when the admin is setting a dot or comma as a prefix or suffix

    Details

    • Type: Impedibug
    • Status: Closed
    • Priority: Minor
    • Resolution: Completed
    • Affects Version/s: None
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: Forms

      Description

       Description

      When the admin sets a dot or comma as a prefix in an input mask on decimal the user cannot input the values correctly on the form

       Steps to Reproduce

      1. Go to Content & Data > Forms 
      2. Add a Numeric Field
      3. Select the Numeric field and change it to Decimal
      4. Go to the Advanced tab
      5. Enable Input Mask
      6. Set the Thousands Separator
      7. Insert . or , as a prefix
      8. Publish the form
      9. Go to published form
      10. Type a value
      11. Observe

       Expected Result

      The numeric field with the input mask must work correctly

       Actual Result

      The numeric field with the input mask is not working correctly

       Evidence: inputMaskNotworkingWhenUsingDotOrCommaAsPrefix.mp4

       Note: The issue occurs in a similar way when the admin is using the suffix option. Please see attached video cantUseDecimalNumberWhenInputMaskHasSuffix.mp4

        Reproduced In:
      master: dc93177a96e3d01f90f7b7b7ce9c5a4fc350656c

        Attachments

          Activity

            People

            Assignee:
            milton.castro Milton Castro
            Reporter:
            diogo.santos Diogo Santos
            Recent user:
            Milton Castro
            Participants of an Issue:
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            0 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved:

                Packages

                Version Package