PUBLIC - Liferay Portal Community Edition
  1. PUBLIC - Liferay Portal Community Edition
  2. LPS-34837

Mail Portlet - When attempt to send a message you'll get: "Unable to send message." error message

    Details

    • Branch Version/s:
      6.1.x
    • Backported to Branch:
      Committed
    • Story Points:
      8
    • Similar Issues:
      Show 5 results 

      Description

      Steps to reproduce:

      1) Deploy the Mail EE portlet version 1.0.0 on a vanilla Liferay 6.1.20 (No portal-ext.properties)
      2) Add the Mail portlet to the Welcome page
      3) Set up a test gmail account (IMAP enabled) successfully!
      4) Click on the "Compose Email" function
      a) Fill out the following inputs: To,Subject,Body
      b) Click on save button
      c) Choose an attachment
      d) Save again
      5) Attempt to send an email message

      Observed behavior: Now you get the red warning message: "Unable to send message." and also got some exceptions in the log file. Attached: "liferay.2013-04-29.log"

      Another try, I've got these exceptions: "liferay.2013-04-30.log" with another account (custom one in my case)
      These accounts and the above functions works correctly if I add these accounts beside a specified one.

      1. liferay.2013-04-29.log
        189 kB
        Zoltan Takacs
      2. liferay.2013-04-30.log
        97 kB
        Zoltan Takacs

        Activity

        Hide
        Preston Crary added a comment -

        I followed all the steps to reproduce including saving the message both times. However, I can't seem to reproduce this one.

        Show
        Preston Crary added a comment - I followed all the steps to reproduce including saving the message both times. However, I can't seem to reproduce this one.
        Hide
        Preston Crary added a comment - - edited

        Okay, this is an issue with the account folders being in a different language, this bug is language specific. This was reproducible using a Hungarian gmail account.

        Show
        Preston Crary added a comment - - edited Okay, this is an issue with the account folders being in a different language, this bug is language specific. This was reproducible using a Hungarian gmail account.
        Hide
        Mark Jin added a comment -

        Blocked by: LPS-36241.

        Show
        Mark Jin added a comment - Blocked by: LPS-36241.
        Hide
        Mark Jin added a comment -

        PASSED Manual Testing following the steps in the description.

        Fixed on:
        Tomcat 7.0 + MySQL 5. Portal 6.1.x EE GIT ID: ca36d22b0b89c1ea06382353b524fa0f9bcd6b4b.
        Plugins 6.1.x EE GIT ID: ec44f32838665d482486206073ca1e68a1337ea6.
        Tomcat 7.0 + MySQL 5. Portal master GIT ID: 2ccbb57919942d5d000fe251a045c980e6a83ba0.
        Plugins master GIT ID: 43f58a9d29a6881b9677f7b5840175cf4096542a

        Able to see the mail and attachment.

        Show
        Mark Jin added a comment - PASSED Manual Testing following the steps in the description. Fixed on: Tomcat 7.0 + MySQL 5. Portal 6.1.x EE GIT ID: ca36d22b0b89c1ea06382353b524fa0f9bcd6b4b. Plugins 6.1.x EE GIT ID: ec44f32838665d482486206073ca1e68a1337ea6. Tomcat 7.0 + MySQL 5. Portal master GIT ID: 2ccbb57919942d5d000fe251a045c980e6a83ba0. Plugins master GIT ID: 43f58a9d29a6881b9677f7b5840175cf4096542a Able to see the mail and attachment.

          People

          • Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            4 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:
              Resolved:
              Days since last comment:
              1 year, 34 weeks ago

              Development

                Structure Helper Panel