Uploaded image for project: 'PUBLIC - Liferay Portal Community Edition'
  1. PUBLIC - Liferay Portal Community Edition
  2. LPS-67230

With the Private Messaging portlet, messages fail to send when one of the users does not have the portlet in their dashboard

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 6.2.X EE, 7.0.0 DXP SP1, Master
    • Fix Version/s: 7.0.X EE, 7.1.X, Master
    • Component/s: Collaboration
    • Labels:
      None

      Description

      Description:
      With the Private Messaging portlet, unless both users have the portlet added to their Dashboard, sending a message to a user without the portlet fails with a message in the UI: "your-request-failed-to-complete". I'm not sure if that is the intended behavior, but if it is, I think the vague UI error message should be updated to be more descriptive of the issue

      Steps to Reproduce:
      1. Start up clean 7.0 DE bundle from the Customer Portal and sign in as Test Test
      2. Create a new admin user
      3. Add the Private Messaging portlet in My Dashboard, and then send a message to the new user
      Expected Behavior: Either the message should be sent successfully, or the UI error message states why the request failed
      Actual Behavior: Message fails and the UI error simply states that the request failed

      Testing:
      Reproduced in Master - 3eb7e539ef0bd99e81542dd55a5f45331b5bb650

        Attachments

          Activity

            People

            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              1 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved:
                Days since last comment:
                3 years, 6 days ago

                Packages

                Version Package
                7.0.X EE
                7.1.X
                Master